Opleiding

Theorie

Tijdens de theoriecursus leert u wat een aanstelling als beroepsverkeersregelaar inhoudt en welke verantwoording u draagt ten opzichte van het overige verkeer. U leert de theorie over verkeersinzichtelijk en dynamisch verkeer regelen. Aan het einde van de cursus wordt er een theorie-examen afgenomen. De kennis wordt getoetst aan de hand van multiplechoicevragen. Na het behalen van het theorie-examen stroomt u door naar de praktijkcursus. U krijgt als beroepsverkeersregelaar duidelijke en heldere leerstof.

Praktijk

Tijdens de praktijkcursus beroepsverkeersregelaar leert u de verkeersstromen op de juiste wijze te begeleiden. Er wordt gestart met het geven van een stopteken, waarna het steeds een graadje moeilijker wordt, totdat u uiteindelijk zelfstandig het verkeer kunt regelen op een kruising met 4 uitvalswegen, een verkeersregelinstallatie (VRI), omliggende fietspaden en wellicht ook nog met meerdere voorsorteervakken.

Examen

Aan het einde van de tweede praktijkdag wordt het praktijkexamen afgenomen. Tijdens het praktijkexamen moet u op het grote kruispunt, dat voldoet aan de exameneisen, minimaal 15 minuten zelfstandig het verkeer regelen. Het praktijkexamen wordt afgenomen door onze instructeur. Er is namens de Stichting Verkeersregelaars Nederland (SVNL) een gedelegeerde van de politie aanwezig die het eindoordeel geeft.

Waar & wanneer?

Regio Leeuwarden 

voor meer info neem contact met ons op!!!

Kosten

De kosten zijn € 350,- excl. BTW,*

  • inclusief examens,
  • inclusief cursusmateriaal,
  • inclusief professionele begeleiding,
  • inclusief verkeersregelaarshesje,
  • inclusief verkeersregelaarsfluit met keycord.

*Bij een minimale inschrijving van 4 deelnemers zal de cursus definitief doorgang krijgen.